ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

Οικοσελίδα

Θεραπευτές

Επικοινωνία

Η Κινέζικη Ιατρική

Κινέζικη Διάγνωση

Κινέζικη Βοτανολογία

Βελονισμός
&
Θερμοθεραπεία με Μόξα

Κινέζικο Μασάζ
(Τούι Να)

Θεραπεία με Βεντούζες

Ενδείξεις

Συνδέσεις

 

 


Τηλεοπτική συνέντευξη με
τον Δρα Χάρη Θροχάρους
στην Κινέζικη τηλεόραση

 


Τηλεοπτική συνέντευξη με τον Δρα Χάρη Θεοχάρους στην εκπομπή Biz / Εμείς στο ΡΙΚ 2

 

 

 

 

 

Δρ. Χάρης Θεοχάρους
Ιατρός της Κινέζικης Ιατρικής
(Βελονιστής και Βοτανολόγος)

Με υποτροφία η οποία του παραχωρήθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει φοιτήσει για επτά χρόνια στο Πεκίνο: πρώτα στο Πανεπιστήμιο Γλωσσών και Πολιτισμού όπου έμαθε τα Κινέζικα και στη συνέχεια στο ξακουστό Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου από όπου αποφοίτησε το 1990 αποκτώντας Πτυχίο Ιατρικής με ειδικότητα στο Βελονισμό και το Θεραπευτικό Μασάζ.

Με επιπρόσθετη υποτροφία έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές διάρκειας τριών ετών με εξάσκηση � απασχόληση στο Πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου από όπου αποφοίτησε το 1993 αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο �Master of Clinical Medicine�.

Ο Δρ. Χάρης Θεοχάρους θεραπεύει Κινέζους ασθενείς

Σαν μέρος της εκπαίδευσης του σπούδασε απευθείας υπό την προσωπική εποπτεία δυο διακεκριμένων καθηγητών της Κινεζικής Ιατρικής, του καθηγητή Chen Zifu και του καθηγητή Zhang Guorui, και απορρόφησε μεγάλο μέρος της κλινικής και διδακτικής τους εμπειρίας. Οι δυο καθηγητές τον καθοδήγησαν να διεξάγει με επιτυχία την κλινική του εργασία και τον δίδαξαν τον τρόπο σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη. Με την αποφοίτηση του το 1993, ήταν ήδη ένας πεπειραμένος κλινικός ιατρός, ικανός να κάνει σωστές διαγνώσεις και να θεραπεύει με επιτυχία μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών.

Ο Δρ. Χάρης Θεοχάρους τιμάται για την εξαιρετική δουλεία του ως γιατρός της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και ειδικός στον Βελονισμό.

Τον Ιούλιο του 1993 επέστρεψε στην Κύπρο και από τότε ασκεί την ειδικότητα του Βελονιστή εκπληρώνοντας τους όρους των υποτροφιών οι οποίοι τον υποχρέωναν να επιστρέψει στην Κύπρο και να απασχολείται σύμφωνα με τα προσόντα του.

Το 2001, κατόπιν προτροπής από το Υπουργείο της Υγείας, αποτάθηκε στο Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών το οποίο αναγνώρισε επίσημα τόσο το Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου όσο και τους τίτλους �Bachelor of Medicine� και �Master of Clinical Medicine� που απέκτησε από την εκεί φοίτηση του.

Ο Δρ. Χάρης Θεοχάρους προσφωνεί ένα παγκόσμιο συνέδριο για την ανάπτυξη και τις καινοτομίες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Το 2006, θέλοντας από τη μια να φρεσκάρει τις γνώσεις του και από την άλλη να επανασυνδέσει τη θεωρία με την πράξη, παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων της Ακαδημίας Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Κίνας και απόκτησε ένα επιπρόσθετο δίπλωμα στον Βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανική Ιατρική.

Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Παγκύπριας Εταιρείας Βελονιστών Λίμιτεδ, είναι επίσης μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, καθώς και του Συνδέσμου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα για την Ανατολική Ιατρική, μελέτες, συνταγές και συμβουλές υγείας, παρακαλώ κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και καταχωρήστε τα στοιχεία σας. Ένα Email θα σας αποσταλεί στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε ώστε να λαμβάνετε το δελτίο.

Εγγραφή για Ενημερωτικό Δελτίο

ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αρχιεπ. Μακαρίου 22, Πολυκ. ΚΛΕΑ, Διαμ. 401          Τηλ / Φαξ: + 357 - 25574900
ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Χρίστου Τσιάρτα 24, Πολυκ. ΕΛΜΑ 1, Διαμ. 44          Τηλ: + 357 - 22376294
ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΦΟΥ: Μάνης 24
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: acupuncture@cytanet.com.cy


This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify.This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information: verify here. This site was compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus and its mission is to inform the general public about the Chinese medical practices offered by the staff of the centre. It is for information only. If you feel unwell you should seek advice from a qualified health care professional. Our mission is to provide effective holistic health care using acupuncture, herbs, and massage. We do not actively collect any data about website visitors. This site is entirely funded by the Chinese Medical Centre of Cyprus, without any sponsorship or advertisement, and we do not host any form of advertising. This site contains links to external sources. We try to ensure we only link to reputable websites but we cannot guarantee the quality and accuracy of information contained on internet pages not compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus. This page was last updated in 29/04/2015 by Dr. Charis Theocharous.