ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

Οικοσελίδα

Θεραπευτές

Επικοινωνία

Η Κινέζικη Ιατρική

Κινέζικη Διάγνωση

Κινέζικη Βοτανολογία

Βελονισμός
&
Θερμοθεραπεία με Μόξα

Κινέζικο Μασάζ
(Τούι Να)

Θεραπεία με Βεντούζες

Συνδέσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κινέζικο Μασάζ (Τούι-Να)
Μια οικογένεια θεραπειών σωματικής αγωγής για παθήσεις οι οποίες θα απαιτούσαν οστεοπαθητικό, χειροπράκτη, φυσιοθεραπευτή, ή αθλίατρο

Το Κινέζικο ιατρικό μασάζ (Τούι Να) είναι μια οικογένεια θεραπειών σωματικής αγωγής η οποία χρησιμοποιεί χειρονακτικές τεχνικές για διέγερση των σημείων βελονισμού, χαλάρωση των μυών, κινητοποίηση των αρθρώσεων και αποκατάσταση εξαρθρώσεων. Ενώ κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με άλλες μορφές σωματικής αγωγής, έχει όμως μια πολύ διαφορετική προσέγγιση και πολλές διαφορετικές τεχνικές. Είναι μια πολύ καλή μέθοδος θεραπείας για καταστάσεις που αφορούν τα οστά, τις αρθρώσεις, τους μύες και τους τένοντες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παθήσεις καθώς και σαν εναλλακτική λύση των βελόνων για τα παιδιά.

Η Προσέγγιση:

Παρόλο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μυών και των αρθρώσεων, πραγματικός σκοπός του είναι να βελτιώσει τη ροή της ζωτικής δύναμης ή ενέργειας στο σώμα. Η θεραπεία εστιάζεται στους μεσημβρινούς (τα μονοπάτια της ζωτικής δύναμης ή ενέργειας) καθώς και στους ιστούς του σώματος. Συνδυάζει την παραδοσιακή διάγνωση και θεραπευτική τακτική της Κινέζικης Ιατρικής. Είναι πολύ ενεργητικό και απαιτεί αρκετή δύναμη και αντοχή από την πλευρά του θεραπευτή.

Οι Τεχνικές:

Το κινέζικο ιατρικό μασάζ έχει πολλές τεχνικές οι οποίες έχουν πολύ γρήγορο ρυθμό και δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτικές και μόνο μερικές από τις τεχνικές οι οποίες είναι συνηθισμένες στο Σουηδικό μασάζ. Οι τεχνικές τροποποιούνται αρκετά συχνά ώστε συνεχώς να διεγείρεται η ενέργεια του ασθενή και να αποφεύγεται η κόπωση του θεραπευτή. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το χέρι, ο βραχίονας και μερικές φορές ο αγκώνας. Στις τεχνικές περιλαμβάνονται ζυμώματα, πιασίματα, τριψίματα και απαλά χτυπήματα των ιστών.

Το κινέζικο ιατρικό μασάζ διαφοροποιείται από τα άλλα είδη σωματικής αγωγής από την προσοχή που δίνεται στις αρθρώσεις. Ο χειρισμός των αρθρώσεων είναι πολύ σημαντικός στο Κινέζικο θεραπευτικό μασάζ. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι αρθρώσεις οδηγούνται από το θεραπευτή στα άκρα της φυσικής τους κίνησης. Μια ελαφρά πίεση ασκείται στις αρθρώσεις προκειμένου να διανοιχθούν και να αποκατασταθούν/

Αντίδραση του Ασθενή:

Όπως και σε άλλα είδη μασάζ, μετά τη θεραπεία οι ασθενείς αισθάνονται περισσότερο ευλύγιστοι και έχουν λιγότερο πόνο. Μετά από μια συνεδρία Κινέζικου μασάζ οι ασθενείς αισθάνονται περισσότερο ενεργητικοί και δραστήριοι και όχι τόσο χαλαροί νυσταγμένοι όπως εκείνοι που κάνουν άλλες μορφές μασάζ. Αυτό οφείλεται στον γρήγορο ρυθμό και τις έντονες κινήσεις του Κινέζικου μασάζ. Ο σκοπός του θεραπευτή είναι να ενεργοποιήσει την ζωτική δύναμη του σώματος για να διευκολύνει τη ροή της και όχι να χαλαρώσει τους ιστούς και το μυαλό.

ΑΡΘΡΑ:

 • Το Κινέζικο Θεραπευτικό Μασάζ (TUINA - ANMO) (Χ. Θεοχάρους)
 • Chinese Massage (Rebecca J. Frey, PhD)
 • Massage (Wikipedia, the free encyclopedia)
 • Tuina (Wikipedia, the free encyclopedia)
 • Shiatsu (Wikipedia, the free encyclopedia)
 •  

  Για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα για την Ανατολική Ιατρική, μελέτες, συνταγές και συμβουλές υγείας, παρακαλώ κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και καταχωρήστε τα στοιχεία σας. Ένα Email θα σας αποσταλεί στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε ώστε να λαμβάνετε το δελτίο.

  Εγγραφή για Ενημερωτικό Δελτίο

  ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αρχιεπ. Μακαρίου 22, Πολυκ. ΚΛΕΑ, Διαμ. 401          Τηλ / Φαξ: + 357 - 25574900
  ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Χρίστου Τσιάρτα 24, Πολυκ. ΕΛΜΑ 1, Διαμ. 44          Τηλ: + 357 - 22376294
  ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΦΟΥ: Μάνης 24
  Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: acupuncture@cytanet.com.cy


  This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify.This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information: verify here. This site was compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus and its mission is to inform the general public about the Chinese medical practices offered by the staff of the centre. It is for information only. If you feel unwell you should seek advice from a qualified health care professional. Our mission is to provide effective holistic health care using acupuncture, herbs, and massage. We do not actively collect any data about website visitors. This site is entirely funded by the Chinese Medical Centre of Cyprus, without any sponsorship or advertisement, and we do not host any form of advertising. This site contains links to external sources. We try to ensure we only link to reputable websites but we cannot guarantee the quality and accuracy of information contained on internet pages not compiled by the Chinese Medical Centre of Cyprus. This page was last updated in 22/04/2015 by Dr. Charis Theocharous.